Terugblik op 11 april 2015
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'

Geslaagd denksportfestijn in het centrum van Hilversum

"Hilversum Denkt" vond dit jaar plaats op drie locaties, in winkelcentrum de Gooische Brink, gebouw de Akker en in een grote tent op de Kerkbrink. Met 110 inschrijvingen voor de toernooien konden veel denksporters hun hart ophalen.

Het winkelende publiek maakte volop kennis met de verschillende denksporten: bridge, go, schaken en dammen en met Mahjong, een boeiend Chinees gezelschapsspel, dat werd gedemonstreerd door het Goois Mahjonggenootschap "De Groene Draak".

SCHAKEN tegen Hans Böhm

Schaken was dit jaar mogelijk in de Gooische Brink, waar schaakcoryfee Hans Böhm simultaan speelde. Iedereen kon aanschuiven en een potje schaak meedoen.
Böhm: "Heel leuk om weer eens bij Hilversum Denkt betrokken te zijn.
Het viel me op dat er veel kinderen aanschoven om een potje te spelen".
De internationaal schaakmeester verloor geen enkele match, maar moest wel enkele remises toestaan.GO

De demonstraties van Go kampioen Frank Janssen waren ook in trek. Zijn 11-jarige zoon Joep bracht veel leeftijdsgenoten de eerste beginselen bij van dit mooie spel uit het Verre Oosten, maar speelde zelf ook een spelletje Mahjong mee.
Daarnaast werd er een go-toernooi gehouden, de opkomst was sterk ... meer...

DAMMEN

Een hoogtepunt was het sneldamkampioenschap van de provincie Utrecht en Gooi & Plassengebied. Spectaculair, vanwege de beperkte bedenktijd van 10 minuten per speler per partij. Daardoor is het voor het publiek gemakkelijk om een volledige partij te volgen. meer...

BRIDGE

De bridgers speelden onder de bezielende leiding van William Lefebvre een goed georganiseerd toernooi met maar liefst 65 deelnemers volgens het H.D. Butlersysteem in gebouw De Akker.
Meer op het NBB portal


De enige smet op de dag was het weer. Hoewel de dag ervoor nog mooi strandweer was, was het deze zaterdag zwaarbewolkt, kil, met in de middag veel regen. Dat was ongunstig voor de belangstelling voor mahjong, dammen en go, maar des te groter was gelukkig de belangstelling voor de schaaksimultaan van Hans Böhm in de overdekte Gooische Brink. Voorzitter Kees Schouten zal volgend jaar rekening houden met verwarming en verlichting in de tent.

Wethouder Floris Voorink sloot het toernooi af en reikte de prijzen uit. Hij vindt het belangrijk dat sportclubs zich aan het brede publiek presenteren om hun sport te promoten. Hij prees deelnemers en organisatie en sprak de hoop uit dat de belangstelling voor de denksport in Hilversum door dit evenement stevig gestimuleerd wordt.

De uitslagen:

Dammen
Hoofdklasse
1e prijs: Arne van Maurik
2e prijs: Cock van Wijk
3e prijs: Andrew Tjon a Ong
1e Klasse
1e prijs: Arie Koster
2e prijs: Dick de Boer
3e prijs: Gerard Benning
2e Klasse
1e prijs: René Runhaar
2e prijs: Bram Beer
3e prijs: René Nurmohamed
Go
Snel Go toernooi:
1e prijs: Alex Ketelaar
2e prijs: Sjoerd Koolen
3e prijs: Olivier Boas

Bridge - HD Butler toernooi:
1: Rina van Tol & Martin Brandwagt
2: Margreet van den Hof & Ricardo Masso
3: Douwe de Vries & Ed van Roekel

Jongste deelnemer was Emie van Aurich, 6 jaar. Zij speelde een paar rondes Go mee.


Klik hier om alle winnaars van 'Hilversum Denkt' te zien