Terugblik op 13 april 2013
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'

Geslaagd denksportfestijn in het centrum van Hilversum

Het winkelende publiek maakte volop kennis met de verschillende denksporten: bridge, go, schaken en dammen. Met 160 inschrijvingen voor de toernooien een record over de laatste 5 jaar. En, nu voor het eerst, met Mahjong. Een boeiend Chinees gezelschapsspel, dat veel aandacht trok van de omstanders.

GO

12 Go-spelers streden een spannend snelgotoernooi. Gerard Nederveen werd onbetwist kampioen en liet met vijf uit vijf iedereen ver achter zich. Onder de driepunters had jeugdkampioen Alex Ketelaars een weerstandspuntje meer dan Tommy Tjong en werd tweede.
Frank Janssen en zijn jeugdige asstenten gaven go demonstraties en uitleg, waardoor veel bezoekers go konden leren spelen.
meer...

DAMMEN

Onder de deelnemers dammen bevond zich ook Rob de Wit, voormalig voetballer van FC Utrecht, Ajax en het Nederlands elftal, die zijn carriļæ½re voortijdig zag stranden door een hersenbloeding. Rob de Wit is lid van de Dambond en krijgt eens per week persoonlijke training. Een enthousiast dammer geworden die bijna dagelijks met een damboekje bezig is. Hij lost graag in alle rust damproblemen op. "Misschien vind ik die rust nu zo prettig omdat ik vroeger altijd heb gevoetbald in de drukte."
meer...

BRIDGE

De bridgers speelden onder de bezielende leiding van William Lefebvre een goed georganiseerd toernooi met maar liefst 84 deelnemers volgens het H.D. Butlersysteem in gebouw De Akker.

SCHAKEN

De schaakwedstrijd was dit jaar in de passage van het winkelcentrum de Gooische Brink. Hoewel het echte voorjaarsweer nog wegbleef was het enthousiasme van de schakers er niet minder om. En het vuur van het spel compenseerde de iets te frisse temperatuur in ruime mate.

Wethouder mevrouw Lon Jooren sloot het toernooi af en reikte de prijzen uit. Zij prees deelnemers en organisatie en sprak de verwachting uit dat het toernooi nog vele jaren georganiseerd zal worden.

De uitslagen:

Dammen
Hoofdklasse
1e prijs: Wouter Ludwig
2e prijs: Andrew Tjon A Jong
3e prijs: Cock van Wijk
1e Klasse
1e prijs: Michiel Luiten
2e prijs: Dick de Boer
3e prijs: Wim de Jong
2e Klasse
1e prijs: Lucas Veldhuizen
2e prijs: Jochem van Twillert
3e prijs: Lennart Bolks
Jeugdkampioenschap
1e prijs: Lucas Veldhuizen
2e prijs: Jochem van Twillert

Snel Go toernooi:
1e prijs: Gerard Nederveen
2e prijs: Alex Ketelaars
3e prijs: Tommy Tjong

Schaken:
1e prijs: Daan Bes
2e prijs: Michael Boorski
3e prijs: Ruben Piël

Bridge - HD Butler toernooi:
1: Mia Graaf & Remco Jansen
2: Dolf Houtman & Fred Kreek
3: Bas Groot & dhr. Buys

Jongste deelnemer was Amy van Aurich, 4 jaar! Zij speelde een paar rondjes Go mee.


Klik hier om alle winnaars van 'Hilversum Denkt' te zien