Terugblik op 18 april 2009
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'

Geslaagd denksportfestijn in de Hilvertshof

De grote winnaar van "Hilversum Denkt" was afgelopen zaterdag de oud-wereldkampioen dammen Ton Sijbrands. Hij won als enige denksporter die dag al zijn partijen. En dat waren er heel wat, omdat hij op de 7e editie van het toernooi Hilversum Denkt een aanschuif-simultaan gaf. Veel dammers - en dammertjes - maakten van de gelegenheid gebruik om te proberen deze fenomenale dammer te verslaan.

foto: George Kalicharan foto: George Kalicharan

Ook de demonstraties van Go kampioen Frank Janssen trokken veel belangstelling. Zijn 8 jarige zoon Joep bracht veel leeftijdsgenoten de eerste beginselen bij van dit mooie spel uit het Verre Oosten. De spelregels van Go zijn eenvoudig, na een uitleg van 5 minuten kun je al een potje spelen.
Er werd ook een snelgotoernooi gehouden. meer...

Klik hier voor de TV-uitzending op RTi Hilversum

's Morgens om kwart voor tien had wethouder Sport en Recreatie Jan Rensen het toernooi geopend. In zijn speech gaf hij aan open te staan voor een gesprek met de organisatoren over een bredere opzet van de denksportdag. Nu is het toernooi opengesteld voor de door NOC/NSF erkende sporten Bridge, Schaken, Dammen en Go. Maar waarom geen aandacht voor andere denksporten als Sudoku, Mahjong of bepaalde strategische computergames? Rensen maakte duidelijk dat de denksportdag een belangrijk evenement is in het streven van de gemeente om Hilversum als "denksportstad" verder te profileren.


foto: George Kalicharan foto: George Kalicharan foto: George Kalicharan

Ook een hoogtepunt was het sneldamkampioenschap van de provincie Utrecht en Gooi en plassengebied. Spectaculair, vanwege de beperkte bedenktijd van 10 minuten per speler per partij. Daardoor is het voor het publiek gemakkelijk om een volledige partij te volgen. meer...

Natuurlijk waren ook de bridgers vertegenwoordigd. Zij speelden een toernooi over 24 ronden, dat de hele dag in beslag nam. Buiten het drukke winkelcentrum, in gebouw De Akker, speelden de schakers in opperste concentratie hun match over 7 ronden. De 13 jarige Sam Wagenvoorde wist niet door te dringen tot de beste drie, maar kreeg wel de "Hilversum Denkt 2009" trofee voor de jongste deelnemer.

De uitslagen:


Bridge:
1e prijs Ietje en Tom Pieters
2e prijs Greetje Keukeler en Ellie Reins Bok
3e prijs Fietje Stoekart en Evert Vermeulen

Schaken:
1e prijs Olaf Cliteur
2e prijs Jesse Bassant
3e prijs MichaŽl de Vos
Dammen - Sneldamkampioenschap ...
Hoofdklasse
1e prijs Harry de Waard
2e prijs Andrew Tjon A Ong
3e prijs Ton Bollebakker
1e Klasse
1e prijs Dick de Boer
2e prijs Renť Runhaar
3e prijs Arie Koster
Go - Snelgokampioenschap ...
Go:
1e prijs Zhuo Cheng
2e prijs Marco Ketelaars
3e prijs Sander den Oudsten

Klik hier om alle winnaars van 'Hilversum Denkt' te zien

Artikel in de Gooi en Eemlander 20 april 2009
klik om te vergroten