Scrabble op 14 april 2012
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'
Scrabble

Scrabble is een bordspel voor twee tot vier spelers of spelerteams. De spelers krijgen 7 willekeurige letters uit de doos en woorden mogen op hun beurt een woord aanleggen op het speelbord.

Het doel is een zo hoog mogelijke score te behalen. De letters hebben elk een eigen puntenwaarde. Daarnaast kunnen die punten vermeerderd worden door het woord over speciale vakjes van het bord (b.v. 3x letterwaarde of 2x woordwaarde) te leggen.

Scrabble

In 2011 verscheen er een digitale versie: Wordfeud. Deze versie wordt vooral gespeeld op smartphones en word door gebruikers over de hele wereld gespeeld.

Er bestaan verschillende spelvormen:

WEDSTRIJDSCRABBLE: is de bekendste vorm en de manier waarop de meeste mensen zelf thuis spelen: je wilt van je tegenstander winnen. Daarbij kun je zelf veel punten halen, maar net zo goed proberen je tegenstanders te dwarsbomen.

Met PUNTENSCRABBLE: probeer je samen met je tegenstander zo hoog mogelijk te scoren. Je tegenstander is dus eigenlijk je medespeler!

DUPLICATE: wordt vooral in Belgi´┐Ż altijd gespeeld. Deze variant werd aan alle belangstellenden uitgelegd en iedereen kon het zelf uitproberen.

Op 14 april waren er vertegenwoordigers van verschillende Nederlandse Scrabble clubs aanwezig voor speluitleg en informatie over de scrabble verenigingen.

    Verdere informatie: