Schaken op
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'

Schaken tegen Hans Böhm:

De schaakliefhebbers moeten aan het eind van de Kerkstraat zijn, tegenover Perrysport (voor het pand waar voorheen De Slegte zat).
Schaakcoryfee en Mister Chess van Nederland en Hilversum Hans Böhm verzorgt op de zaterdagmiddag vanaf 13:00 tot 16:00 uur een schaaksimultaan. Iedereen kan gratis aanschuiven. Het is geen officiële simultaan, het is met name bedoeld voor kinderen en winkelend publiek. Hans zal tijdens de simultaan zijn tegenstander helpen waar nodig en aanwijzingen geven. Tevens zijn leden van HSG aanwezig die u alles kunnen vertellen over schaken en vooral het populaire jeugdschaken in Hilversum.
Voor degene die het lang volhouden is een leuk prijsje beschikbaar.

de Hilversumse schaakcoryfeeën Hans Bö

Hilversum schaakstad

Hilversum heeft een lange geschiedenis met de schaaksport. Het Hilversums Schaak Genootschap is opgericht in 1887 en is de oudste en grootste schaakvereniging in het Gooi. In 2012 bestond het HSG dus 125 jaar en verscheen een prachtig jubileumboek (zie http://www.hsghilversum.nl/). Het NK werd diverse malen in de mediastad gehouden, zowel in de jaren tachtig in dat prachtige AVRO gebouw, als van 2006 - 2008 op het Mediapark, met de halve finales in het roemrijke gemeentehuis.

Tien achtereenvolgende jaren (1982-1991) organiseerde de KRO tweekampen tussen Jan Timman en een wereldtopper. Ook de VARA en AVRO organiseerde diverse schaaktoernooien in Hilversum. HSG was de laatste jaren maar liefst 4x Nederlands kampioen. In 2008 werd zij verkozen tot Hilversumse sportploeg van het jaar. Maar HSG is vooral ook een gezellige vereniging met veel jeugd, training en schakers die komen voor een leuke pot schaken.

De laatste telg in de mooie schaaktraditie is het HSG Open, een groot internationaal open schaaktoernooi met deelname van nationale en internationale grootmeesters. Dit jaar wordt het toernooi voor de 14e keer gehouden van 21 juni - 23 juni 2019 in Hotel Lapershoek, www.hsgopen.nl. Daarnaast worden gedurende deze week een schaakkroegtoernooi gehouden, het HSG jeugdtoernooi, een Schaakclinic voor basisscholen, en wordt een schaakfilm getoond in het Filmtheater van Hilversum.

Foto's van eerdere edities van Hilversum Denkt


Alle winnaars van 'Hilversum Denkt'

    Schaak verenigingen:


Meer informatie over schaken: Schaak-Startpagina