Go-toernooi op 12 april 2008
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'

Sander den Oudsten behoudt kampioenstitel

Ter gelegenheid van de denksportdag waren ook evenementen met betrekking tot het Go-spel georganiseerd.

Nederlands kampioen Frank Janssen gaf korte demonstraties aan winkelpassanten en wie dat durfden mochten zelf een spelletje Go spelen. Vooral veel kinderen speelden tegen elkaar en tegen hun ouders. In de vroege ochtend was het nog vrij rustig in de Hilvertshof, dat kwam Frank eigenlijk wel goed uit, want er stonden diverse "kranten" in de rij om hem te interviewen.
Zie het artikel in de Gooi- en Eemlander

12 ervaren spelers uit Hilversum en omstreken streden tegen elkaar om de wisseltrofee in een go-toernooi van 5 ronden. Tijdens de derde ronde kwam er zelfs een filmploeg langs van Hilversum-TV om opnames te maken van go-spelers in aktie.

In de eerste ronde verraste Marco Ketelaars (op de linkerfoto hieronder) door te winnen van Sander den Oudsten. Sander is de winnaar van vorig jaar en heeft inmiddels een officiële meestertitel.
Na twee ronden waren er nog drie ongeslagen, Marco Ketelaars, Sjoerd Koolen en Ad Jansen. In ronde 3 won Marco van Sjoerd en verloor Ad van Sander, waarmee Marco Ketelaars uit Soest voor de lunch als enige ongeslagen aan kop kwam.
Sander den Oudsten en Paul van Galen hadden beiden hun eerste partij verloren, maar daarna uitsluitend gewonnen zodat ze samen bovenaan kwamen. Sander had de meeste weerstandspunten en won daarmee voor de tweede achtereenvolgende maal het Hilversum Denkt Go-toernooi. Paul van Galen werd tweede en Marco Ketelaars werd derde.

uitslagen met foto van elke speler

Het was een gezellig en sportief toernooi en tot de laatste zet spannend.Go-club Hilversum