Go-toernooi op 14 april 2007
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'

Sander den Oudsten ongeslagen winnaar

Het go-toernooi was bijna maximaal bezet. Naast de volledige Hilversumse Go-club waren er sterke delegaties uit Utrecht, Harderwijk en zelfs de kampioen van Rotterdam. Ook Jan de Graaf van de Nederlandse Othello Vereniging uit Bussum deed ook mee en had zijn eigen set prachtige handgemaakte go-stenen (vermoedelijk jade + agaat) uit China meegenomen. Een genoegen extra om hem als tegenstander te krijgen.

Er werd gespeeld met volledige voorgift met een maximum van 9 stenen en de bedenktijd was 30 minuten SD, waardoor alle resultaten meetelden voor de ratinglijst. Men was aan elkaar gewaagd en de dan-spelers hadden daar duidelijk moeite mee, daarvan zat alleen Sjoerd Koolen na ronde 2 nog in de top.

Nederlands kampioen Frank Janssen deed zelf niet met het toernooi mee, maar had de opdracht zoveel mogelijk winkelpassanten kennis te laten maken met het Go-spel. Dat lukte uitstekend, vooral veel kinderen speelden tegen elkaar en tegen hun ouders.

Rob van Aurich was voor het eerst niet de hoofdorganisator van het toernooi en zag direct kans om een prijs te pakken, hij werd met 4 uit 5 (en 13 weerstandspunten) derde van het toernooi en eindigste als hoogste hilversummer. Hij presteerde het zelfs om ter plekke al zijn partijen te noteren! Douwe Meijer, trouwe deelnemer sinds jaren, werd tweede met 4 uit 5 en 18 weerstandspunten. Verdiend tweede: hij had ook de onderlinge partij tegen Rob gewonnen.

Sander den Oudsten heeft met 5 uit 5 overtuigend het toernooi gewonnen en daarmee de wisseltrofee. Vorig jaar was hij tweede en had toen gezegd dat hij naar Hilversum zou blijven komen tot hij de trofee gewonnen had, maar ook voor de gezelligheid, vanzelfsprekend hopen we dat hij blijft komen. Sander speelt mijns inziens nu al op dan-nivo en zal na zijn komende go-studiereis in China vast en zeker snel een dan-titel veroveren.

Alle uitslagen met foto van alle spelers

Het was ondanks het warme weer een gezellig en sportief toernooi en we hebben veel mensen kennis laten maken met het gospel. Voor herhaling vatbaar: op 12 april 2008.


Go-club Hilversum