Kampioenschap sneldammen op 23 april 2022
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'

Klaas Bor opnieuw kampioen in 2022

Klaas Bor wint zomers editie Hilversum Denkt 2022

Bij het dammen was het weer het traditionele sneldamtoernooi. Daarnaast gaf Ester van Muijen een demonstratie/uitleg aan geïnteresseerde. Deze demo vond plaats naast de schaaksimultaan van Hans Böhm. Ondanks dat bij het dammen de opkomst tegenviel was er toch een leuk gezelschap die fel wilde strijden voor de punten.

Een bliksemstart was er voor Kennedy Krishnadath. Naar eigen zeggen was hij op een drie-traps-torpedo gezet door Harry de Waard. Een foto na 3 ronden kon dan ook niet uit blijven toen Kennedy al 6 punten had. De topfavorieten hadden toen al wat punten gemorst. Koos van Amerongen kwam niet langs Kyrylo Ivanov. Deze vriendelijke Oekrainse dammer woont nu tijdelijk in Nederland en beschikt over een FMJD rating van 2150. Dat was wel te zien. Later in het toernooi wist hij op indrukwekkende wijze van Harry de Waard te winnen in een ogenschijnlijk remise eindspel. Na 6 ronden werd er gelunched bij Cafe/restaurant Roast.

Klaas Bor ging de "rust" in als koploper met een punt meer, gevolgd door Koos van Amerongen en daarachter Cock van Wijk. Kennedy was inmiddels iets teruggezakt naar het middenveld. Klaas en Koos bleven maar scoren dus kwam er weinig verandering. Cock van Wijk morste een puntje tegen Erik Maijenburg. Dat hadden er eigenlijk 2 moeten zijn nadat uit een gewaagde opening van Erik de omsingeling van Cock was mislukt. Tijdnood en een beetje mazzel zorgde dat het nog remise werd. Omdat Klaas maar bleef winnen kwam Koos er niet bij en zo werd Klaas dus de dik verdiende winnaar van Hilversum Denkt. Koos moest genoegen nemen met plek 2 en Cock kon toch nog plek 3 in beslag nemen. Kyrylo Ivanov kwam net naast het podium op plek 4 terecht, maar voor Harry de Waard, Auke Zijlstra en Erik Maijenburg

In de eerste klasse werd Jeffrey Verwoerd winnaar, voor René Runhaar en Lennart Bolks.

De eindstand:

HOOFDKLASSE
EERSTE KLASSE
1e prijs: Klaas Bor
2e prijs: Koos van Amerongen
3e prijs: Cock van Wijk
1e prijs: Jeffrey Verwoerd
2e prijs: René Runhaar
3e prijs: Lennart Bolks