Kampioenschap sneldammen op 7 april 2018
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'

Klaas Bor kampioen 2018

Klaas Bor wint "zomereditie" Hilversum Denkt 2018

Na een bloedstollende slotfase is Klaas Bor winnaar geworden van de Hilversum Denkt 2018. Hij won uiteindelijk op weerstand van Koos van Amerongen, de titelverdediger. Andrew Tjon a Ong ging lang alleen aan de leiding maar zag in het zicht van de haven Klaas en Koos langszij komen. In de eerste klasse bleek Bert Roest een klasse apart, en zal volgend jaar met de "grote" jongens meespelen. In de tweede klasse eindigde René Runhaar als eerste.

Waar voorgaande jaren het weer erg tegenviel was het dit jaar schitterend terras weer. Dat hield in dat de blowers, die voor de zekerheid toch even aangezet waren al snel uit konden. Ook deze editie kon net als vorig jaar deelgenomen worden door deelnemers die geen lid waren van de KNDB wat resulteerde in enkele aanmeldingen elders uit het land. Met name de aanmelding van jeugdspeler Luca Smit viel op. Luca wilde door sneldammen wat ervaring opdoen en genoot zichtbaar van de 11 partijen en diverse tips die hij mocht ontvangen.

Helaas viel De Akker als locatie voor de lunch uit maar met Luno Kitchen heeft het evenement Hilversum Denkt een prima alternatief gekregen. Met een goed verzorgde lunch, consumptiebonnen zowel voor tijdens als na afloop van het toernooi en een dakterras als locatie van de prijsuitreiking konden de deelnemers en organisatie genieten van een schitterend evenement.

Zoals gezegd: in de hoofdklasse waren lang drie kanshebbers op de titel. Koos van Amerongen had een valse start door in de openingsronde te verliezen van Evert van de Pol. Na afloop bleken het dure punten te zijn voor de eindoverwinning. Klaas Bor won uiteindelijk op weerstand nadat Andrew zijn verkregen voorsprong in de laatste twee ronden inleverde. Eerst pakte Willem Bor (neef van Klaas Bor) de koploper een punt af en vervolgens herhaalde zich dit in de partij tegen Harry de Waard, waarna Klaas als winnaar over bleef.

Bert Roest had in de eerste klasse weinig te duchten. Zijn voorsprong werd dermate groot dat hij het zich kon veroorloven her en der een remise te accepteren om zijn positie te consolideren. Tweede werd Gerard Benning op drie punten achterstand. Derde werd Wim de Jong, ook op drie punten maar met een iets lagere weerstand.

In de tweede klasse eindigde René Runhaar als eerste, voor Roald Scheper (jeugdspeler Zenderstad) en Luca Smit.

Na afloop volgde de prijsuitreiking door wethouder Floris Voorink en konden de deelnemers nog heerlijk genieten op het dakterras alvorens huiswaarts te gaan.

De eindstand:

HOOFDKLASSE
EERSTE KLASSE
TWEEDE KLASSE
1e prijs: Klaas Bor
2e prijs: Koos van Amerongen
3e prijs: Andrew Tjon a Ong
1e prijs: Bert Roest
2e prijs: Gerard Benning
3e prijs: Wim de Jong
1e prijs: René Runhaar
2e prijs: Roald Scheper
3e prijs: Luca Smit