Kampioenschap sneldammen op 12 april 2014
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'

Wouter Ludwig sneldamkampioen 2014

Wouter Ludwig weer sneldamkampioen in 2014

Het sneldamkampioenschap van de UPDB stond dit jaar wederom in het teken van "Hilversum denkt". Dammen, schaken, go, bridge en mahjong was het centrale thema en stond het winkelcentrum Hilvertshof in Hilversum dus bol van denksportactiviteiten. Met en tussen het winkelend publiek konden velen aanschuiven.


In de hoofdklasse werd Wouter Ludwig opnieuw de beste sneldammer van deze dag en zette voor de 3e keer de provinciale titel op zijn naam. Met een voorsprong van maar liefst 4 punten op de nummer twee, Arne van Mourik, bewees de Utrechter ook nu weer dat hij duidelijk de sterkste was. Ludwig liet slechts 2 remises toe tegen � opnieuw - van Mourik en Dick Roelofs. Verrassend winnaar in de eerste klasse werd Wim de Jong, die één puntje meer scoorde dan clubgenoot Arie Koster. In de C-groep eiste de Bunschoter jeugdspeler Lucas Veldhuizen de eerste plek op, gevolgd door clubgenoot Lennart Bolks.

De titelhouder heeft zich tevens geplaatst voor het sneldamkampioenschap van Nederland dat op zaterdag 14 juni in Utrecht zal worden gehouden en door de Utrechtse Provinciale Dambond zal worden georganiseerd. Ook waren er twee tickets weg te geven voor de twee best geplaatste dammers met een rating tussen de 900 en 1100. Die gingen uiteindelijk naar Ruud Klaarenbeek en Arie Koster. Voorts waren het Wim de Jong en Loosdrechtspeler René Runhaar die vanuit de C-groep de UPDB bij de nationale eindstrijd zullen vertegenwoordigen (laatstgenomede kreeg de ticket omdat Bolks verhinderd was). Maar ook Laura Timmerman zal weer van de partij zijn en speelt mee in de categorie vrouwen.

Hilversums wethouder mevrouw Lon Jooren sloot wederom het toernooi af en reikte de prijzen uit. Zij prees deelnemers en organisatie en sprak de verwachting uit dat het toernooi nog vele jaren georganiseerd zal worden. Na afloop was het weer gezellig toeven met een hapje en een drankje in De Akker, maar toen had menigeen op straat al wat zonnestraaltjes opgevangen en een plek opgezocht bij een van de terrasjes waar de gezelligheid ook hier de boventoon voerde. Al met al een heerlijk dagje denksporten in het overvolle Hilvertshof!

De eindstand:

HOOFDKLASSE
EERSTE KLASSE
TWEEDE KLASSE
01. Ludwig
02. Van Mourik
03. Van de Pol
04. Van Wijk
05. L.Timmerman
06. Klaarenbeek
07. Maijenburg
08. Luiten
09. Roelofs
10. Krishnadath
11. De Jonge
12. Stuger
01.De Jong
02.Koster
03.Dubelaar
04.Spruijt 12
05.Vreeswijk
06.Roos
07.Van Grondelle
08.De Boer
09.Van Walsem
10.Muis
11.Van Ee
12.Loots
13.Van Horssen
14.Vredeveldt
01.Veldhuizen
02.Bolks
03.René Runhaar
04.De Wolf
05.Van Twillert
06.Nurmohamed
07.Boer
08.Van Dijk
09.Noorman
10.J.Timmerman