Schaken op
DENKSPORTDAG 'Hilversum denkt'

Schaken tegen Hans Böhm:

De schaakliefhebbers moeten aan het eind van de Kerkstraat zijn, tegenover Meddens.
Schaakcoryfee en Mister Chess van Nederland en Hilversum Hans Böhm verzorgt op de zaterdagmiddag vanaf 13:00 tot 16:00 uur een schaaksimultaan. Iedereen kan gratis aanschuiven. Het is geen officiële simultaan, het is met name bedoeld voor kinderen en winkelend publiek. Hans zal tijdens de simultaan zijn tegenstander helpen waar nodig en aanwijzingen geven. Tevens zijn leden van HSG aanwezig die u alles kunnen vertellen over schaken en vooral het populaire jeugdschaken in Hilversum.
Voor degene die het lang volhouden is een leuk prijsje beschikbaar.

de Hilversumse schaakcoryfeeën Hans Bö

Hilversum schaakstad

Hilversum heeft een lange geschiedenis met de schaaksport.

Het NK voor volwassenen en jeugd werd diverse malen in de mediastad gehouden, zowel in diverse omroepgebouwen als op het Mediapark. Tien achtereenvolgende jaren (1982-1991) organiseerde de KRO tweekampen tussen Jan Timman en een wereldtopper. Ook de VARA en AVRO organiseerde diverse schaaktoernooien in Hilversum. Tata Steel Chess vond een paar jaar geleden plaats in Beeld en Geluid en afgelopen jaar werd Queen's Gambit Hilversum gehouden bij Ronald Holst, de bibliotheek en Fabrique Ludique.

Het Hilversums Schaak Genootschap ofwel HSG (zie http://www.hsghilversum.nl/) is de oudste en grootste schaakvereniging van het Gooi. Het HSG is opgericht in 1887 en bestaat dit jaar dus 137 jaar! HSG heeft meer dan 160 leden. Dit varieert van een aantal ereleden tot aan een grote leergierige groep jeugd (bijna 100 jeugdleden!) en van een aantal zeer sterke spelers tot een grote groep gezelligheidsschakers. Bent u geïnteresseerd dan u kunt altijd langskomen om een pot te schaken of eens te kijken hoe het er aan toe gaat. U bent van harte welkom op onze gezellige en trouwe club. We spelen op donderdagavond in het St. Aloysius college aan de Schapenkamp. We hebben speciale trainingen voor dames en voor startende leden.

HSG is 4x Nederlands kampioen geweest en werd eenmaal verkozen tot Hilversumse sportploeg van het jaar. De laatste telg in de mooie schaaktraditie is het HSG Open, een groot internationaal open schaaktoernooi met deelname van nationale en internationale grootmeesters, maar ook clubschakers en huisschakers. Dit jaar wordt het toernooi voor de 18e keer gehouden van 17 juni - 19 juni 2022 in Hotel Lapershoek, zie www.hsgopen.nl. In de week van het HSG Open wordt tevens een kroegschaaktoernooi gehouden bij Mout, het HSG jeugdtoernooi in het Pinetum en een Schaakclinic voor basisscholen in hotel Lapershoek.

Naast het HSG zijn er schaakactiviteiten in buurthuis Lopes Dias in Hilversum Noord en in de Koepel in Kerkelanden.

Foto's van eerdere edities van Hilversum Denkt


Alle winnaars van 'Hilversum Denkt'

    Schaak verenigingen:


Meer informatie over schaken: Schaak-Startpagina